En innføring i «True West»

 

Når en suksessfull Hollywood-skribent og hans småkriminelle storebror møtes for første gang på fem år, lærer de hverandre å kjenne på helt nye måter. Teater Neuf åpner dørene for True West i perioden 20. til 26.mai.

I karakterstykket av Sam Shepard settes blodseriøse hendelser fra fortiden inn i et komisk lys. Brødrene Austin (spilt av Marius Karlsrud) og Lee (spilt av Martin Furulund) treffes ved et slumptreff i morens (spilt av Nina Røhder) hus, mens hun er på ferie i Alaska. De tilsynelatende vanlige samtalene er stort sett preget av det disfunksjonelle familiebåndet. Et bånd som ikke lar seg kutte med det første.

Austin prøver å få solgt et manus til en inflytelsesrik produsent (spilt av Dino Keljalic), når Lee plutselig dukker opp med sine manipulative evner og ærlige holdninger. Gjennom fire dager i samme kjøkken, blir brødrene på en finurlig måte nødt til å samarbeide om et prosjekt, som enten vil forme begges fremtid eller la dem begge gå til grunne.

«Det finnes en dualitet i alle mennesker. En driv etter å gjøre det som er best for en selv, men hele tiden måle seg opp mot andre.» Ifølge regissør Tor Itai Keilen er det en forestilling om sjalusi og egoisme. «I dagens samfunn er det lett å si at gresset er grønnere på den andre siden. Det å glede seg over andres gleder er på mange måter blitt en overfladisk norm.»

Tor Itai Keilen setter opp denne forestillingen som sin regieksamen på Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har fem års erfaring som skuespiller på Teater Neuf. Han sier at han har gått med True West på innerlomma i hele denne perioden.

«Allerede før jeg begynte å studere på Høgskolen, visste jeg at det var True West jeg ønsket å sette opp som min regieksamen», sier han fornøyd. «Det som appellerte til meg med dette stykket fra begynnelsen, var hvordan så ærlige meninger og seriøse mellommennskelige holdninger kan skape enorm komikk.»

«Nå som vi er kommet i gang med arbeidet, forstår jeg virkelig hvor fantastisk dette stykket egentlig er», sier han videre. «Det er en enorm utfordring for de få skuespillerne som er på scenen. For alle som er interessert i skuespillerfaget eller teater generelt, er det mye å lære gjennom å se denne forestillingen.»

Vi gleder oss! Informasjon om billetter, tid og sted kan du lese under, eller sjekke ut her!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.