Om oss

Hva er Teater Neuf?

Teater Neuf er Oslos studentteater, en forening under Det Norske Studentersamfund. Vi holder til på Chateau Neuf, der vi disponerer en black box-scene, kostyme- og rekvisittlager, samt et kontor der teaterstyret har jevnlige møter. I tillegg har vi tilgang på Storsalen, som rommer ca. 1000 publikummere.

Teater Neuf har en historie som strekker seg tilbake helt til 1834, og blant mange av dagens
teaterprofiler har selveste Henrik Ibsen vært medlem. Siden starten har Teater Neuf vært
studentenes eget teater i Oslo. Vi ønsker at Teater Neuf skal være et sted både for kunsterisk
utvikling og et sted der man kan ha det moro ved siden av studiene! Vi vil tilby både
utfordrende og lærerike teateraktiviteter, samt lavterskel fritidstilbud.

Organisering

Opptak av nye medlemmer

Hver høst tar vi inn nye medlemmer for de to neste semestrene sine produksjoner. Opptakskravet til å være skuespiller er en audition hvor man skal gjennomføre en monolog, etterfulgt av en mulig impro-oppgave og et kort intervju.

Enten du liker å lage ting (scenografi, kostymer, etc.) eller liker å drive med PR, økonomi og andre adminstrative oppgaver så trengs du i et teater. Opptak til
produksjon skjer hver høst for de to neste semestrene, men vi har ofte behov for ekstra hjelp gjennom året, så ta gjerne kontakt! Opptak skjer ved et uformelt intervju, hvor vi ønsker å høre litt om deg og din erfaring, og hva du ønsker å få ut av det å være med i Teater Neuf.

Vi tar imot både de med lang erfaring på og bak scenen og de som aldri har prøvd det før.

Styret

Består av åtte ulike verv hvor Teatersjefen er dets øverste leder. Hvert år, ved hver
generalforsamling, velges det inn personer til disse vervene: styreleder, nestleder, økonomiansvarlig, scenemester, bookingansvarlig, PR- og markedsføringansvarlig, arrangementansvarlig og internansvarlig. Styret har ansvaret for driften av teatret og at produksjonene kommer i mål med det de skal. En gang i måneden er det styremøte på vårt lille kontor i 3. etasje. Hvert styremedlem har ulike ansvarsområder, og alle medlemmer deles inn i grupper som også skal bidra i disse ansvarsområdene. Medlemmer kan melde seg til disse under-gruppene: scenografi, kostyme, sosialgruppa, PR-gruppa, scenegruppa (teknisk) og arrangement/workshop-gruppa.

Hvem kan bli med?

Er du student og interessert i å drive med teater?  Vil du stå på eller bak scenen, eller drive med foreningsrettet arbeid (som PR, arrangere workshops, osv.)? Brenner du bare veldig for alt som har med teater å gjøre? Da er Teater Neuf stedet for deg! Vi søker både deg som vil bruke
Teater Neuf som en arena for fremtiden, eller deg som aldri har prøvd teater før. Vi tar deg i mot med åpne armer!

For å bli med i Teater Neuf er det et par ting (ikke veldig forlangende, altså) som kreves:

 • Medlemskap i Det Norske Studentersamfund. Medlemsavgiften er på 100,- pr. år, og
  betales på Studentersamfundets medlemsside Galtinn,  via Chateau Neuf-appen eller i Glassbaren på Chateau Neuf. Som medlem vil du få rabatt på mat, drikke og
  arrangementer på huset!
 • Deltagelse på dugnad. En gang i semesteret er det en dugnad for hele huset. Vi i Teater Neuf har lyst til å være den beste foreninga på dugnadsarbeid. Dessuten er det gøy også. Man møter andre som har lyst til å gjøre et tak for teateret og huset, samt at man får mat og drikke for å ha deltatt.
 • Arbeide som frivillig på huset. Mye av det som skjer på Chateau Neuf baserer seg på
  frivillighet fra foreningene på huset. Som medlem i Teater Neuf kreves det at du tar ett
  frivilligskift i semesteret. Det er veldig hyggelig og sosialt, og man får frynsegoder samtidig som man kan møte andre aktive på huset.

Teater Neuf samarbeider med andre studentforeninger på huset, har studentfester på tvers av disse, og selve sosialmiljøet på Chateau Neuf er grunn nok til å engasjere seg i hvilken som helst forening!

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Har du noe annet på hjertet, kontakt oss i styret:

En kommentar om “Om oss

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.