“Hvem er Ernest” – Vårens store teateropplevelse

Oslos eldste teater, Teater Neuf, feirer i år 175-års jubileum.

I den anledning setter Teater Neuf opp sin største forestilling noensinne, i storsalen på Chateau Neuf.

Oscar Wilde var en av de mest vellykkede dramatikere i det senviktorianske London, og en av de mest kjente personer i sin samtid. Han var kjent for sitt vidd, og særlig sine skarpe kommentarer. Wilde skrev flere komedier, men “Hvem er Ernest?” er så avgjort den mest kjente.

I mars 1835 hadde Teater Neuf (da Studentersamfundets Theater) sin første premiere og har etter den tid avlet mange av Norges teaterkunstnere, kulturpersonligheter, samfunnstopper og politikere. Henrik Ibsen, Christian Krogh, Alf Prøysen og statsminister Christian Michelsen har alle vært med å skape noen av våre forestillinger. Teatret er også viktig for kommende teatersjeler, og hvert år har flere registudenter ved Drama- og Teaterkommunikasjon på Høyskolen i Oslo premiere på sine respektive eksamensforestillinger på en av våre scener.

Regi av Peter Lunga & Harald Engan.

Teater Neufs største oppsetning våren 2010 “Hvem er Ernest?” av Oscar Wilde har premiere fredag 5. mars, og spilles i storsalen på Chateau Neuf gjennom hele mars!

Billetter får du gjennom www.billettservice.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.