La Traviata av Giuseppe Verdi

I Einar Bjørges regi er La Traviata satt til vår tid. Violetta lever i et miljø med utagerende festing blant designere, modeller og skuespillere. Merket av AIDS møter hun Alfredo, kjærligheten hun alltid har drømt om. Alfredos far blander seg også inn.

Lise Granden Berg, Violetta Valery (sopran)
Hallvard Djupvik, Alfredo Germont (tenor)
Yngve A. Søberg, Giorgio Germont (baryton)
Cathrine Winnes Trevino, dirigent
Einar Bjørge, regi

Under Oslo operafestival har vi gleden av å presentere en full opp- setning av Verdis La Traviata. Verket er et av de mest populære i operalitteraturen.

Librettoen er basert på Kameliadamen av Alexandre Dumas d.y. og tar for seg temaer som kjønnsykdom, seksualmoral og kjærlighet på tvers av klassegrensene. Operaen handler om den luksusprostituerte Violetta Valéry, og hvordan rikmannssønnen Alfredo begår tabben å forelske seg i en han betaler for seksuelle tjenester. Faren Giorgio, forsøker å presse Violetta til å avslutte forholdet, men lar seg også sjarmere. Når Violetta også lider av en uhelbredelig og dødelig kjønnssykdom kan det ikke gå godt.

I rollen som Violetta møter vi Lise Granden Berg, Alfredo Germont spilles av Hallvar Djupvik, og Yngve A. Søberg er faren, Giorgio Germont. Vi har med flere andre glitrende solitser og Oslo opera- festivalkor. Regien er ved Einar Bjørge.
Dette prosjektet er et samarbeid mellom Universitetets Symfoniorkester, Teater Neuf, Blinderns Kulturentusiaster og Kirsten Flagstad Festival.

Forestillingen har premiere fredag 11. september men spilles også søndag 13. september og lørdag 19. september.

Torill Eriksen forteller om operaens handling i Violettas salong på Teaterscenen fra 18.00.

Pris: 300,- Medlemmer: 150,-

Billetter kan kjøpes på Billettservice, eller i døra 1 time før forestilling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.