HAIR

SEMESTERSTART MED KRIGSMOSTAND, DOP, SEX OG ROCK’N’ROLL

Årets studieår vil startes opp med fokus på pasifisme, livsspørsmål, sex, dop og rock’n’roll. Det er på tide å gjenintrodusere 60-tallets kjente musikal HAIR til Oslo. Denne gangen uten digital innpakning og nymotens fokus; Oslo skal bringes tilbake til 1968, med den originale oppsetningen av HAIR, i norsk versjon.

Ny høst og nytt semester er i ferd med å sette i gang for elever og studenter i det ganske land. Nye bånd skal knyttes, mye lærdom skal forhåpentligvis inntas og svelges, studentlivet med alt det innebærer skal sette i gang, og engasjementet skal bruse i mange retninger for landets kommende viktigperer.

Semesteret for Oslo-studentene sparkes tradisjonen tro i gang med studentfestivalen STUDiO. Dette årets storsatsning under festivalen, er musikalen HAIR, som settes opp av Studentteatret i Oslo, Teater Neuf, og skal spilles 5 ganger på Oslos største teaterscene – Storsalen på Chateau Neuf.

De fleste har et forhold til den kjente rockemusikalen – eller har i alle fall hørt om den. Selv om det er 41 år siden første gang den ble satt opp i verden, og 39 år siden den ble satt opp i Norge, er den fortsatt svært aktuell, både i forhold til dagens samfunn med den problematikken og de konflikter som Norge og verden møter i dag, og i forhold til de dilemmaer man støter på som ung voksen.

Musikalen er i likhet med studentlivet mye om pliktfølelse, og hvilke retninger i livet man bør velge. Det er den første musikalen noensinne som var bygget opp under genren rock, og den skapte stor oppmerksomhet på grunn av dens hylling av hippielivet og pasifismen.

Musikalen har blitt satt opp ved mangfoldige anledninger i Oslo tidligere, og i mange drakter. Teater Neuf har valgt å ta musikalen tilbake til sin originale utgave fra 1968. Vi møter Claude som er på vei til å dra til Vietnam som soldat. Før han reiser til Vietnam, går han gjennom en emosjonell og spirituell reise, som i likhet med dagens studenter, dreier seg om svært viktige valg som vil prege resten av hans liv. Han forelsker seg i en rikmannsjente, men faller hen i et liv med peace, love and harmony. Etter en stund blir han brått vekket opp av en motsatt virkelighet, med krig og drap som hovedingredienser.

Teater Neuf håper å introdusere høsten og det nye semesteret med samfunnsengasjement – men også et rikt kulturliv med sang, musikk, blomster, fred og god underholdning. En aften med Hair på Chateau Neuf vil garantere nettopp dette.

For spørsmål om arrangementet eller billettinformasjon, ta kontakt med kommunikasjonsansvarlig Ingrid Bjørkholt Johnsen på 93683610 eller e-post ingridhelene@gmail.com

Vi spiller følgende dager:

Tor. 13 aug kl 1900
Fre. 14 aug kl 1900
Lør. 15 aug kl 1900

Tor. 20 aug kl 1900
Lør. 22 aug kl 1900

Rolleliste:

Claude: Bastian Stabell
Berger:Robert Molvær
Sheila: Barbro Børli Løkken
Hud: Kashfa Gashamura
Jeannie:Ida Korneliussen Sanchez
Woof: Andreas L. Tranøy
Dionne: Jessica Sinclair

Stammen:
Lea Agati
Maria Cecilie Sandbæk
Caroline Støyva Eriksen
Hanne Tosterud
Martin Holvik
Chris Kristiansen
Magnus Skjervold
Oda Strand
Sarah Benfaddoul
Anette Løbach
Sunniva Lind Høverstad
Miriam Larsen
Ida Alfstad
Martin Ingebrigtsen

Produsent: Maria Jarsve
Prod ass: Kristine Hanneborg
Regi: Silje Underhaug Serigstad
Regiass: Steffen C Bekkelund

Dirigenter:
Gry Aavik
Lisa Walaas

Scenograf: Rikke Tjelta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.