Scenograf og produsent søkes!

Hei alle medlemmer!

Vi i teaterstyret er for fullt i gang med å planlegge neste semester. I slutten av april 2009 skal registudent Harald Engan sette opp “Bedrag” av Harold Pinter. Prosjektet vil starte opp i midten av februar. Til dette prosjektet trenger han en produsent og en scenograf. Dette kommer til å bli et kjempe spennende prosjekt å være en del av!

Dette er hva Harald selv skriver om oppsetningen:

Jeg tenker å sette opp “Bedrag” av Harold Pinter. Det er et utrolig spennende stykke, med enorme muligheter. Det ligger veldig mye under overflaten. Pinters halvabsurde og halvgærne verden kombineres med fantastisk dialog.
Jeg liker å utfordre meg selv og skuespillerne med alt man kan finne i tekst, og elsker å spille MOT teksten. Èn spesifikk ting jeg ønsker å utforske i, er å hele tiden kommentere underteksten. Det passer seg meget godt i Pinters tekster, der replikkene ofte kan fortelle noe helt annet enn det som ligger under.
Pinters karakterer er tilsynelatende “simple”, men det ligger så utrolig mye bak det ytre. Som kjent, så fikk han Nobels Litteraturpris i 2005.
“Bedrag” handler i ordets rette forstand om bedrag, utroskap. Men det handler også om så mye mer. Hvem disse menneskene er. Hva de forteller og hva de føler og tenker. Og hvorfor de handler slik de gjør. Stykket er skrevet i 1978, men fremmer ting som er like aktuelt i dag. Det handler om relasjoner mellom mennesker og deres handlinger, følelser og tanker.

Dette er en synopsis , hentet fra Rogaland Teaters hjemmesider:

Et trekantdrama – fortalt baklengs!
Ved første øyekast beskriver Bedrag et trekantforhold mellom en mann, hans kone og hennes elsker. Men i det edderkoppnettet dette trekantforholdet snart skal vise seg å utgjøre, mister vi etter hvert oversikten over hvem som egentlig bedrar hvem. Mens vi blir tatt med bakover i tid, trekkes vi inn i et univers som er uoversiktlig, uforutsigbart og grenseløst. Bedrag er en vittig, sår, hudløs og spennende fortelling om livshunger, kjærlighet og svik.

I tillegg til dypdykking og utforsking av tekst, er jeg veldig fascinert av Brecht og hans Verfremdung. Jeg har jobbet med teater, både som skuespiller og instruktør, i fire-fem år nå, og fascinasjonen for “brudd” og billedlige scener for å fortelle en historie, bare har vokst og vokst.
I tillegg har jeg gått fortellerkunst ved Høgskolen i Oslo, og ser ikke bort i fra å bruke det på en eller annen måte i forestillingen!

Mvh

Harald

Kunne du tenkt deg å være scenograf eller produsent i dette prosjektet, så skriv en mail til oss; teaterneuf@studetnersamfundet.no eller regissør Harald: harald_engan@hotmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.