Into the Woods

Vær forsiktig med hva du ønsker deg…

“Into The Woods” er en musikal med libretto/manus av James Lapine og musikk og sangtekster av Stephen Sondheim. Forestillingen følger flere kjente karakterer fra eventyr av Brødrene Grimm og Charles Perraults. Vi møter blandt annet Askepott, Rødhette, Bakeren og hans kone og Rapunzel. Musikalen følger de ulike karakterenes vei mot å oppfylle sine høyeste ønsker, men hva skjer når det du ønsker deg mest av alt har helt andre konsekvenser enn du forventet?
Musikalen er knyttet sammen av en historie om en barnløs baker og hans kone og deres ønske om å starte en familie (den opprinnelige begynnelsen i Brødrene Grimms Rapunsel). De møter en heks som har kastet en forbannelse over dem, og kastes dermed ut på en reise gjennom skogen for å bryte forbannelsen. På denne reisen møter de andre eventyrfigurer som også har dratt inn i skogen for å få sine drømmer oppfylt.

Historikk:
“Into The Woods” hadde urpremiere på Old Globe Theatre i San Diego i 1986 og hadde premiere på Broadway 5. november 1987. Den vant flere Tony-priser, inkludert beste originalmusikk, beste libretto og beste kvinnelige hovedrolle i en musikal (Joanna Gleason), i et år som var dominert av The Phantom of the Opera (1988). Musikalen har senere blitt satt opp mange ganger, inkludert en turné i USA i 1988, på West End i 1990, en tiårsjubileumskonsert i 1997, en nypremiere på Broadway i 2002, en nypremiere i London i 2010[1] og som en del av Shakespeare in the Park-serien i New York i 2012.
En filmatisering, regissert av Rob Marshall og med Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine, Tracey Ullman, Christine Baranski og Johnny Depp i hovedrollene, ble utgitt av Disney i 2014. Filmen ble en kommersiell suksess[2] og ble nominert til tre Oscar og tre Golden Globe-priser.
Kilde: https://no.wikipedia.org/wiki/Into_…
Det er første gang “Into The Woods” settes opp på en stor scene i Norge!